Наградени в Математическия турнир „Академик Кирил Попов“

1 мин.

Кметът на Шумен проф. Христо Христов, заедно със своите заместници д-р Светослава Хайнова и Десислава Петрова, тържествено наградиха победителите в ХХVI-то издание на Математическия турнир „Академик Кирил Попов“. Събитието се проведе в зала „Проф. Венета Вичева“ на Община Шумен.

Турнирът, организиран от Съюза на математиците в България – секция Шумен, е посветен на паметта на известния шуменец – академик Кирил Попов. Домакини на тазгодишното издание бяха ППМГ „Нанчо Попович“ и ІІІ ОУ „Димитър Благоев“.

Председател на журито бе доц. Ивайло Кортезов. Класирането в индивидуалното и отборното състезание се определяше отделно. Най-добрите участници бяха отличени със златни, сребърни и бронзови медали, както и с грамоти. За отборните класирания бяха връчени купи и грамоти.

Церемонията по награждаването се превърна в истински празник на знанието и таланта. За доброто настроение на гостите се погрижиха с изпълнения на поп музика и автентичен фолклор талантливите възпитаници на СУ „Сава Доброплодни“.

Кметът Христо Христов поздрави победителите и участниците в турнира, като подчерта важността на математиката за развитието на младите хора. Той изрази своята увереност, че тези деца ще допринесат за България с много знания и постижения.

Математическият турнир „Академик Кирил Попов“ е емблематично събитие за Шумен, което се провежда ежегодно в продължение на 26 години. Турнирът е чудесна възможност за младите математици да демонстрират своите способности и да се впуснат в здравословна конкуренция

Може да харесате още