Баскетболисти от ППМГ „Нанчо Попович“ се срещнаха с кмета

0 мин.

Кметът на Шумен, проф. Христо Христов, се срещна с баскетболния тим на ППМГ „Нанчо Попович“ в навечерието на тяхното участие на Световните ученически игри в Макао, Китай. Срещата се проведе в зала 203 на Община Шумен, а на нея присъстваха освен самите спортисти, директорът на гимназията Вилиола Любенова, треньорът Андрей Джамбазов, преподавателят по спорт Галя Димитрова, както и родители.

Кметът проф. Христов поздрави младите баскетболисти за техния успех и им пожела да се представят достойно на международния спортен форум. Той подчерта важността на екипната работа, спортния дух и упоритостта, като им пожела здраве и много късмет.

Капитанът на отбора, Станислав Бънков, прие от кмета националния трибагреник и знамето на Шумен, с обещание да ги развее гордо на световната сцена.

Даниел Даулов, старши експерт в направление „Спорт и младежки дейности“ в общинската администрация, също приветства отбора и им пожела успех.

Баскетболистите на ППМГ „Нанчо Попович“ ще отпътуват за Макао в петък, 21 юни. В състезанието ще се включат общо 20 отбора от цял свят.

Нека им пожелаем успех и им стискаме палци за достойно представяне!

Може да харесате още