Беседа за вреда от наркотиците беше изнесена пред ученици

1 мин.

Деветокласници от СУ „Панайот Волов“, заедно с класен ръководител Галина Абаджиева, са посетили полицейското управление в града, за да се запознаят с работата на полицаите.

Ето какво научиха:

  • Влиянието на наркотиците: Инспектор Валентин Вълев от Детска педагогическа стая им е разказал как наркотиците въздействат на психиката, водят до зависимост и увреждат функциите на човешкия организъм.
  • Безопасност: Учениците са получили насоки как да се предпазват при среща с непознати, както и при попадане в нова компания, където им се предлага да опитат нещо ново.
  • Снемане на пръстови отпечатъци: С голям интерес са изслушали експерт-криминалист, който им е показал как се снемат пръстови отпечатъци и им е разказал за дейността на криминалистичната лаборатория на местопроизшествие.
  • Работата на дежурната оперативна част: Срещнали са се със ст. инсп. Захари Крумов, който им е обяснил как се насочват екипите при получаване на сигнал на спешния телефон. Видели са и доказателствения анализатор, който отчита наличие на алкохол в организма на водачите.
  • Системи за видеонаблюдение: Дежурният на РУ-Шумен Галин Йорданов им е показал част от охранителните камери в града и им е напомнил за спазване на обществения ред.
  • Работата на полицейските служители: Гл. инсп. Галин Божилов и полицай Валентин Вичев са им представили отговорностите на униформените полицаи. Учениците са разгледали отблизо помощните средства, използвани от органите на реда – палки, бронежилетки, каски, щитове и оръжие.

Може да харесате още