Борба с незаконното строителство и кампания за почистване

1 мин.

Вчера се проведе брифинг, на който бяха обсъдени два важни въпроса:

  • Незаконното строителство в Шумен: Зам.-кметът по „Строителство и екология“ арх. Николай Симеонов и Юлиян Савов, гл. специалист „Контрол на строителството и опазване на културното наследство“, отговориха на въпроси на журналисти, свързани с незаконното строителство и казуса с къщата паметник на културата на ул. „Цар Освободител“ № 125.
  • Предстояща кампания за почистване на контейнерите за смет: Директорът на ОП „Чистота“ Радослав Кърджиев и Юлияна Иванова, еколог от общинското предприятие, обявиха старта на кампания за почистване на контейнерите за смет на територията на града. Кампанията ще продължи до края на летния сезон, а ароматизирането на контейнерите се осъществява чрез дарение.

Ето някои от ключовите моменти от брифинга:

  • Община Шумен е решена да се бори с незаконното строителство. Ще бъдат предприети всички необходими мерки за санкциониране на нарушителите.
  • Къщата на ул. „Цар Освободител“ № 125 е паметник на културата и е под защитата на закона. Общината ще предприеме действия за нейното опазване.
  • Кампанията за почистване на контейнерите за смет е част от усилията на Общината за поддържане на чистотата на града. От гражданите се призовава да бъдат отговорни и да изхвърлят боклука си на правилното място.

Община Шумен призовава гражданите да съдействат за борбата с незаконното строителство и за поддържането на чистотата на града.

Може да харесате още