Празничен Великденски концерт

1 мин.

Химнът на Шумен „Оттука започва България“, в изпълнение на  Дария Стефанова от II ОУ „Д-р Петър Берон“, постави началото на Великденския концерт на пл. „Кристал“, организиран от Община Шумен.

Кметът проф. Христо Христов и екипът му поздравиха гражданите с Възкресение Христово и отправиха послание за мир, доброта и разбирателство. „Нека светлината на Христовото възкресение да озари сърцата ни и да благослови домовете и семействата ни със здраве, любов и благодат!“, каза кметът.

С таланта си озариха сцената най-малките артисти от детските ясли „Щстие“, „Радост“, „Калинки“, „Тракийче“, „Буратино“, „Слънчево детство“ и „Звездици“. Те дефилираха в приказни костюми и показаха на публиката много цветни танци и игри. По-големите батковци и каки от детските градини „Дружба“ и „Щурче“ се надиграваха в пролетни обредни танци.

Младите дарования Кристияна Енчева и Дея Тодорова от СУ „Сава Доброплодни“ поздравиха публиката с песни за Великден.

На финала, танцьорите на Детски танцов анасамбъл „Веселяче“, които наскоро се завърнаха с призови места от Турция, „разиграха“ зрителите с танци и хореографии от различни фолклорни области на България.

Може да харесате още