„Горска класна стая“ в Шумен: Уроци сред природата

0 мин.

Природен парк „Шуменско плато“ се превръща в истинска „Горска класна стая“, където уроците по природознание и екология се провеждат сред красотата на природата.

Деца и младежи от различни възрасти се събират в парка, за да се запознаят с тайните на гората, да се учат на отговорно отношение към околната среда и да получат ценни знания за лесовъдската професия.

Ученици от първи и втори клас на ОУ „Христо Ботев“ в село Ивански избраха парка за свой „абитуриентски“ бал. Те се включиха в увлекателен урок за гората, а след това получиха своите свидетелства за завършване на училище сред зелените дървета и чистия въздух.

Заедно с младежите от духовното училище НЮВВАБ в Шумен се проведе разходка по Дендрологичната пътека. Експертът инж. Кирил Вълчев им разказа за лесовъдската професия и дейностите, които се извършват в горите.

Днес, на 5 юни, отбелязваме Световния ден на околната среда. По този повод в „Горска класна стая“ ще се проведат още уроци, посветени на екологичното равновесие и устойчивото развитие.

Децата ще научат какви са последиците от замърсяването на околната среда и как можем да опазим природата за бъдещите поколения.

Може да харесате още