„Графитите: изкуството, което превръща улиците в галерия“ – изложба на графити артисти с презентация

1 мин.

Едни от най-добрите и изявени графити артисти от цяла България ще представят творбите си в изложбата „Графитите: изкуството, което превръща улиците в галерия“, посветена на разнообразието от стилове и техники в графитите. А 140 IDEAS, в лицето на JERMAIN и YETO, ще разкажат за неписаните правила в графитите и за прехода от вандализъм към street art чрез своеобразна презентация.

Събитието е разделено в два модула:

ИЗЛОЖБА
֍ Откриване: 01.12.2023 от 18:00 часа;
֍ Изложбен период: 01-15.12.2023;
֍ Къде: Изложбена зала на РБ „Стилиян Чилингиров“ (бул. “Славянски” № 19, Шумен);
֍ Вход: свободен.

ПРЕЗЕНТАЦИЯ С ДИСКУСИЯ
֍ Дата: 02.12.2023
֍ Начало: 14:00 часа
֍ Къде: зала Фоайе на II етаж в РБ „Стилиян Чилингиров“ (бул. “Славянски” № 19, Шумен)
֍ Вход: Свободен със записване от тук – https://forms.gle/ZxBbqqZn9Gv6KX5x9

Артисти, които ще се включат в изложбата с оригинална творба:
Aleksi Ivanov, Devour Skew, Yeto, Jermain, Gana, Esteo, RAYS, Milenist, Seeone, KOTK, TSE, Rustwo, Epik, Destructive Creation, CHO, UNDO, RAVEO, BRÜN, MAZE ONE, Chronik, Chuck (Хърватия), Gratis, Pyrotechnix crew, Annoy, RPU.

Всяка една творба може да бъде закупена по време на изложбата. А средствата от продажбата ще бъдат в полза на благотворителна кампания (очаквайте повече информация за кампанията).

„Графитите – изкуството, което превръща улиците в галерия“ е проект на Александра Бобадова, осъществен с финансовата подкрепа на „Пощенска кутия за приказки“ по кампанията „Виж сега, моето момиче“ и в партньорство с фондация VISIONARY.

Целта на проекта е да даде възможност на гражданите на Шумен и неговите гости да се докоснат от близо до изкуството на графитите. А на учениците и студентите да открият графитите като средство за изразяване чрез създаване на изкуство и подобрение на средата, запознавайки ги с вдъхновяващи артисти.

Може да харесате още