Детска академия за спорт и превенция отвори врати в Шумен!

1 мин.

Днес тържествено бе открита „Детска академия за спорт и превенция“ в Шумен. Събитието се проведе в базата за отдих на ОДК в ПП „Шуменско плато“ и събра множество гости, сред които кметът на общината проф. Христо Христов и зам.-кметът по „Образование, наука и култура“ доц. Виктория Ковчазова.

Инициативата се организира от ЦПЛР – Обединен детски комплекс „Анастас Стоянов“ – Шумен и е насочена към деца от различни възрасти. Целта е те да придобият нови знания и умения, свързани със спортните дейности, превенцията на злополуките и опазването на околната среда.

Програмата на академията включва:

  • Теоретични занимания: децата ще се запознаят с правилата за безопасност при движение по пътя, каране на велосипед, пребиваване сред природата и др.
  • Практически упражнения: ще се провеждат обучения по колоездене, ориентиране в природата, оказване на първа помощ и други полезни дейности.
  • Спортни игри и забавления: децата ще се радват на екипни игри, щафетни бягания и други спортни активности.

В академията ще работят:

  • Опитни педагози: те ще водят теоретичните занимания и ще гарантират безопасното провеждане на практичните упражнения.
  • Представители на различни институции: служители на МВР, РДПБЗН, Североизточно държавно предприятие, ПП „Шуменско плато“, Регионален исторически музей, Превантивно-информационен център, Ученическа спортна школа, Драматично-куклен театър „Васил Друмев“, ДП „Кабиюк“ и Туристическо дружество „Мадарски конник“ ще споделят своя опит и знания с децата.

Може да харесате още