Започва пръскането срещу кърлежи

1 мин.

На 28 април, неделя – започва обработката на тревните площи в Шумен срещу кърлежи. Акцията ще започне от входа и алеите на парк „Кьошковете“.

Планирано е при подходящи метеорологични условия пръскането да се извърши в интервала от 22.00 часа на 28 април до 10.00 часа на 29 април, както и от 22.00 часа на 29 април до 10.00 часа на 30 април.

Дезакаризацията на тревните площи  ще се извършва с препарат „АЙКЪН-10 КС“. Последователно ще бъдат третирани районите на Природния парк „Шуменско плато“ около Стария град, заслоните, поляните край Мемориален комплекс „Създатели на българската държава“, от площадката на парапланеристите до заведението „Чупката“ и надолу до главния път.

Ще бъдат обработени също и стъпалата към паметника. Дезакаризацията в града ще продължи поетапно в детските заведения, социалните домове, централните части на града и кварталите.

На 29 април в интервала от 22.00 часа до 6.00 часа на 30 април ще започне обработването на кестеновите дървета срещу кестенов хоботник. Препаратът, с който ще се обработват дърветата е „КОРАГЕН -20 СК“.

Дезакаризацията ще се извърши от специализираната фирма „Д.Д.Д-1“ ООД, която ще постави обозначителни табели на третираните тревни площи.

На тях ще бъдат посочени датата на обработка и карантинният период, който е 24 часа.

Може да харесате още