Успешно стартиране на кампанията „За чист Шумен“

1 мин.

На 22 март 2024 г. в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ в Шумен се проведе тържество, посветено на успешния старт на кампанията „За чист Шумен“, инициирана от „Алкомет“ АД.

На събитието присъстваха проф. д.н. Наталия Витанова – ректор на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“, Стела Илиева – директор на РИОСВ – Шумен, Найден Косев – директор на ЦПЛР-ОДК, Светлозар Начев – председател на ПК по Екология, селско стопанство и води в Общински съвет-Шумен, и Елена Георгиева – председател на ученическия парламент

Мая Чиликова, директор „Устойчиво развитие“ в „Алкомет“ АД, обяви, че в рамките на кампанията са били събрани 466 кг. алуминиеви кенчета, което е равно на близо 35 000 бройки. Сертификати от нея получиха и всички участници.

Освен това, мажоритарният собственик на „Алкомет“ АД, г-н Фикрет Индже, връчи парични награди на училищата с най-високи резултати:

  1. Професионална гимназия по механотехника, електроника, телекомуникации и транспорт „Христо Ботев“ – парична награда от 3000 лв.
  2. II ОУ „Д-р Петър Берон“ – парична награда от 2000 лв.
  3. СУ „Сава Доброплодни“ – парична награда от 1000 лв.

Присъстващите ученици приеха предложението сумата, която е получена от продажбата на събраните кенчета – 1000 лв., да бъде използвана за ремонта и на Детското отделение на шуменската болница.

Може да харесате още