Кметът на Шумен насърчава младите дипломати

1 мин.

„Младите хора са наш приоритет и целта ни е да ги подкрепяме в тяхното развитие и да им помогнем да допринесат за европейското бъдеще на нашия град“, заяви кметът Христов. „Община Шумен ви е пълна подкрепа“.

Обучението, фокусирано върху дипломацията и международните отношения, събра ученици на възраст между 16 и 18 години от СУ „Йоан Екзарх Български“, СУ „Сава Доброплодни“, Профилирана езикова гимназия „Н. Й. Вапцаров“ и СУ „Панайот Волов“.

Модератори на събитието бяха Моника Стефанова, председател на Общински младежки съвет – Шумен, и Стефан Калинов, организатор и ученик от СУ „Сава Доброплодни“. Сред официалните гости присъства и председателят на Общинския съвет Ася Аспарухова.

В онлайн панела на обучението се включи и Цветелина Гарелова, бивш български младежки делегат в ООН с мандат 2022-2023 г.

„Млади дипломати в действие“ е инициатива, която цели да стимулира интереса на младите хора към дипломацията и да им предостави знания и умения, необходими за успешна кариера в тази сфера. Обучението е част от програмата на Община Шумен за подкрепа на младите хора и тяхното развитие.

Може да харесате още