„Луди Млади“ с първо място на фестивал в Италия!

1 мин.

Ученици от VIII и X клас професия „Танцьор“ в СУ „Сава Доброплодни“ – гр. Шумен, с преподавател Борис Иванов, се завърнаха с гордо първо място в категория до 18 години от XXI-ия Международен фестивал за фолклор и модерни изкуства „Плажовете на Италия“. Световният форум се проведе в град Йезоло, Венеция, в периода 24-27 май.

Младите таланти се представиха блестящо пред журито, надминавайки конкуренцията на състави от Италия, РС Македония, Индия, Шри Ланка, Хърватия, Испания, Украйна и Словакия. Десетокласниците очароваха публиката с „Дунавски танц“, хореография доц. Георги Хинов, а осмокласниците – с „Пирински танц“, хореография Борис Иванов.

Днес шампионите се завърнаха в Шумен, посрещнати с бурни овации от директора на училището Албена Неделчева и горди родители. Радостта от изключителното постижение е неописуема, а емоциите – преливащи.

„Луди Млади“ доказаха своя талант и упорита работа, прославяйки името на СУ „Сава Доброплодни“ и България на световната сцена. Поздравления за заслужената победа!

Може да харесате още