Събития и инциденти в Област Шумен: актуален обзор от МВР

1 мин.

Пътно-транспортни Произшествия: През последните три дни в района, обслужван от ОДМВР-Шумен, са регистрирани четири пътно-транспортни произшествия. Полицейските служители са наложили 209 глоби, съставени са 72 акта за административни нарушения. Апелът на началник ОДМВР-Шумен, Калоян Георгиев, е към водачите да спазват пътните знаци, ограниченията и да спират на пешеходните пътеки.

Разкрити Престъпления:

  • 26-годишен мъж от Велики Преслав е засечен да шофира след употреба на наркотични вещества. Той е тестван положително на метамфетамин и е задържан за 24 часа.
  • 32-годишен мъж сигнализирал за присвояване на 169 чамови греди от мъж от Шумен. Образувано е досъдебно производство.
  • Водач на колесен трактор, 61-годишен мъж от Търговище, е спрян заради нерегистриран трактор. Образувано е досъдебно производство.
  • Кражба на два ъглошлайфа от склад в Хитрино. Образувано е досъдебно производство.

Пътно-транспортно Произшествие (ПТП): ПТП между Златна нива и Царев брод, където водач на автомобил „Дачия Логан“ с варненска регистрация, предизвикал произшествие и напуснал мястото на инцидента. Образувано е досъдебно производство.

Пожарна Безопасност и Защита на Населението: През последните 72 часа противопожарните екипи са реагирали на шест сигнала за произшествия. Пожари в сухи треви са погасени във Велики Преслав и село Белокопитово, както и пожар в комин на жилище във Велики Преслав, където не са отчетени материални загуби. Оказано е съдействие за пренасяне на болни хора от жилищата им до екипи на спешна помощ.

Може да харесате още