Шумен: Домакин на Международната конференция за „Детската градина и уменията на 21 век“

1 мин.

Шумен ще бъде домакин на Международната научно-практическа конференция „Детската градина и уменията на 21 век“, която ще се проведе на 10 и 11 април. Събитието е посветено на 135 години от основаването на предучилищното възпитание в града и ще се проведе под патронажа на кмета на Община Шумен.

Конференцията е организирана от Община Шумен, Шуменския университет „Епископ К. Преславски“ и обучителен център „ЕвроПро“. В нея ще участват учители и експерти от различни страни, включително Румъния, Литва, Латвия, Естония, Португалия, Испания, Турция и Гърция.

Към момента са подадени над 200 заявки, а България ще бъде представена от участници от Шумен, Варна, Добрич, Силистра, Бургас, Поморие, Пловдив, Монтана, Ямбол, Велико Търново, Асеновград, Плевен, Перник, Айтос, Самоков, Балчик, Горна Оряховица, Габрово, Нови пазар и др.

Събитието цели да разгледа важни теми, свързани с развитието на предучилищното образование и уменията, необходими за успешното справяне с предизвикателствата на 21 век.

Програмата предвижда изнасяне на пленарни доклади от преподаватели от седем български университета, както и презентация на повече от 60 доклада. Участниците ще имат възможност да се включат в уъркшоп на тема: „Гласово-говорни техники за въздействие върху аудиторията“.

Конференцията е част от серия от събития, свързани с годишнината от основаването на предучилищното образование в Шумен. Освен нея, на 10 април започва XI международен детски театрален фестивал „Братя Грим“ по приказки на класиците за деца.

Фестивалът е организиран от Община Шумен и има за цел да развие позитивното отношение към изкуствата у децата.

Може да харесате още