Шуменски ученици на фестивала „Насред мегданя в Арбанаси“

1 мин.

Ученици от хореографските паралелки на 3. и 5. клас на СУ „Сава Доброплодни“ – гр. Шумен, се завърнаха с гордост от Националния фолклорен фестивал „Насред мегданя в Арбанаси“. Фестивалът се проведе в началото на юни в живописното село Арбанаси, Велико Търново, събирайки над 3000 участници от цялата страна.

Под ръководството на своите класни ръководители и хореографи – г-жа Свилена Балабанова-Стоянова (3. клас), Виктория Русева и Ростислав Борисов (3. клас), Ростислав Борисов и Галина Колева (5. клас), младите танцьори представиха блок програма, съчетаваща танци от различни етнографски области.

Завладяващото им изпълнение спечели бурни аплодисменти от публиката, включително и от многобройните чуждестранни туристи, посетили фестивала. Журито не остана равнодушно към таланта на шуменските възпитаници и им присъди грамоти за отлично представяне, както и поощрителна награда за детската формация на 3. клас.

Националният фолклорен фестивал „Насред мегданя в Арбанаси“ се провежда ежегодно и се превръща в истински празник на българския фолклор.

Може да харесате още