Община Шумен подкрепя Международния ден на хората с редки болести

1 мин.

Община Шумен активно се включи в информационната кампания „6000 причини за действие“, насочена към подкрепа на пациентите с редки болести. Инициативата има за цел повишаване на осведомеността в обществото относно редките заболявания и изправяне на ключови въпроси пред компетентните институции относно подобряване на възможностите за ранна диагностика и достъп до съвременно лечение.

На церемонията, областният координатор на Националния алианс на хората с редки заболявания Петинка Банова, връчи грамота на кмета проф. д-р Христо Христов за съдействието му в осигуряването на пространство за монтиране на пейка. Тази пейка, разположена на алеята до паметника на Лайош Кошут, има за цел да напомня за хората с редки болести в Шумен.

В събитието участваха и възпитаниците на Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в Шумен, които изразиха своите поздравления с песен. Заедно с присъстващите те пуснаха разноцветни балони в небето над града, отбелязвайки Международния ден на хората с редки болести на 29 февруари.

Може да харесате още