Детските площадки в Шумен: проверки и ремонти

0 мин.

Община Шумен ще проведе мащабна проверка на детските площадки в града и селата в началото на месец май. Целта е да се осигури безопасността на децата при игра.

Ще бъдат проверени 50 площадки в града, 10 в кварталите Макак, Мътница и Дивдядово, както и 20 в селата. Ще се следи за състоянието на оградите, настилките, информационните табели, парковото оборудване и самите детски съоръжения.

При констатирани нередности ще бъдат взети мерки за тяхното отстраняване. Ще бъде изготвен и доклад за състоянието на площадките, който ще се актуализира периодично.

Общината призовава гражданите да сигнализират за проблеми с детските площадки. След сигнали се правят проверки и се извършват необходимите ремонтни дейности.

През последните години са реновирани над 10 детски площадки в Шумен. За тази година са предвидени средства за проектиране на шест нови площадки.

Важно е да се отбележи, че детската площадка на ул. „Тракия“ № 6 не е включена в списъка за ремонт. За нея е предвидено укрепване на част от съоръженията, а след осигуряване на финансиране ще бъдат подменени и трайно повредените.

Община Шумен е решена да осигури безопасни и удобни условия за игра на децата в града.

Може да харесате още