Млади таланти оживиха пролетта в НЧ „Добри Войников-1856“

1 мин.

На 26 април, в рамките на тържествата за Международния ден на книгата, НЧ „Добри Войников-1856“ приветства участниците в Третия национален конкурс „Пролетта събужда отново за живот света“.

Събитието бе проведено в зала „Сава Доброплодни“, а гост на тържеството беше новият председател на читалището – г-н Анатоли Стоянов.

Над 60 млади автори и художници от цялата страна, на възраст между 7 и 16 години са отличени с грамоти и предметни награди за своето участие в конкурсите. Общо над 300 творби – литературни произведения и рисунки – бяха изпратени по темата „Пролетта събужда отново за живот света“.

Тържеството по награждаване се съчета с музикални изпълнения от възпитаниците на г-жа Диана Колева – Божидара Маринова, Анна Маринова, малката Преслава Няголова, както и Александър Дамянов от Литературния клуб към читалището.

Журитата, с председатели проф. д-р Кина Вачкова (литературно жури) и Диян Евтимов (художник и директор на ХГ „Елена Карамихайлова“), внимателно разгледаха всички творби и определиха най-добрите.

Третият национален конкурс „Пролетта събужда отново за живот света“ е посветен на 75-годишнината от създаването на Детския отдел на библиотеката в читалището. По този повод организаторите обявиха, че всички ученици от град Шумен могат да станат читатели на Детския отдел без абонаментна такса до 24 май 2024 г.

Може да харесате още