Кметове обсъждат бъдещето на Североизточна България

1 мин.

Днес кметът Проф. д-р Христо Христов, заедно със заместник-кметът по „Здравеопазване и социални дейности“ д-р Светослава Хайнова, заместник-кметът по „Икономическо развитие“ Николай Колев и секретарят на Общината Христо Павлов участваха в еднодневна работна среща между кметовете на общините Русе, Варна, Шумен, Разград, Силистра и Търговище.

Събитието се организира в Русе по инициатива на кмета Пенчо Милков с цел обединяване в насока за издигане на развитието на Североизточна България на национално ниво.

По време на разговорите са били обсъдени ключови въпроси за развитие на всички общини, сред които изграждане на скоростни пътища и магистрали, за да бъде подобрена свързаността с останалите части на България, както и развитието на по-малките населени места в общините.

Екипът на Община Русе, в сътрудничество с кмета Пенчо Милков, са представили на гостите система за видеонаблюдението в града, която в момента включва 1250 камери, както и новите тролейбуси, оборудвани със съвременна система за преброяване и таксуване на пътниците.

Кметовете имат за цел да предприемат общи действия пред държавата по проекти от ключово значение за развитието на Североизточна България.

Може да харесате още