Седмицата на гората от 1 до 7 април

1 мин.

Екипът на ДГС-Шумен ще организира залесяване с граждани на втори април, а ден след това ще се събират изхвърлени автомобилни гуми от ПП „Шуменско плато“.

През цялата седмица от разсадника на стопанството ще бъдат предоставяни фиданки на различни организации.

Всички прояви са свързани със Седмицата на гората, която тази година отбелязваме от 1 до 7 април под мотото „Гората е живот и … обща отговорност!“.

Нови пазар: ДГС-Нови пазар ще залеси 97 декара в землището на село Кюлевча. Ще се проведе съвещание по стопанисване и уроци с деца от ДГ. През цялата седмица горските педагози на стопанството ще провжедат уроци с деца от ДГ „Китка“, ДГ „Зорница“, ДГ „Пролет“ и ДГ „Калина Малина“.

Преслав: ДГС-Преслав ще проведе урок по залесяване с деца и ще отвори врати за посетители. Ще бъде извършено и почистване на сметищата в района на село Кочово и чешмите: „Авджия“, „Студени кладенци“ и чешмата в отдел 166 а.

Паламара: Седмицата на гората ще започне със Зелено училище за деца от община Венец. Ще се проведе почистване на горските територии.

След пролетната ваканция горските педагози на СИДП и служители на стопанството ще организират уроци с всички деца от 1 до 4 клас в общините Венец, Хитрино и Каолиново.

Може да харесате още