Проф. Христов се срещна с кметовете на селата от общината

1 мин.

Кметът на Шумен, проф. Христо Христов, проведе поредната си работна среща с кметовете на 26-те населени места в общината. Срещите се превръщат в традиция, като целта е директна комуникация и решаване на наболели проблеми.

Основна тема на последната среща бяха предстоящите избори на 9-ти юни. Кметовете получиха инструкции и разяснения за изборните документи, графиците за дежурство и сроковете по отделните процедури.

Важно място зае и обсъждането на редица актуални проблеми, повдигнати от кметовете на селата. Най-сериозните сред тях са:

  • Косене на тревните площи: Обилни валежи наложиха евентуален трети откос, за който може да се осигури допълнителен бюджет.
  • Разширяване на гробищните паркове: Процедурата е бавна и се търсят начини за ускоряване.
  • Събиране на отпадъци от нерегламентирани сметища: Ще се търсят решения за по-ефективно извозване.
  • Подновяване на детските площадки: Очаква се подновяване на съоръженията.
  • Ремонт на пътната настилка: Ще се кърпят участъци, особено след ВиК ремонти.

Като частично решение на проблемите с недостига на работна ръка, проф. Христов предложи 10 служители по Програмата за временна заетост да бъдат разпределени в кметствата за по 6 месеца.

Срещите на общинската администрация с кметовете на населените места ще продължат да се провеждат ежемесечно, в първата седмица след сесията на Общинския Съвет.

Може да харесате още