Среща със Здравка Евтимова и представяне на „Луничави разкази“

1 мин.

На 6 март в Шумен, писателката Здравка Евтимова ще гостува в града, където ще сподели своите творчески изживявания с читателите. Събитието е инициатива на Народното читалище „Добри Войников-1856“ и е посветено на представянето на най-новият ѝ сборник „Луничави разкази“.

Срещата с авторката ще се проведе в зала „Сава Доброплодни“ на читалището, започвайки от 17:30 часа. Това е отлична възможност за феновете на литературата в Шумен да се срещнат и обменят впечатления с известната писателка.

Здравка Евтимова е автор на романи и разкази, а нейният първи сборник с разкази датира още от 80-те години на миналия век. Нейни творби са били публикувани в литературни списания и антологии в 27 страни по света. Авторката е удостоена с множество литературни награди както у нас, така и зад граница. Тя е носител на голямата награда „Христо Г. Данов“ за цялостен принос в националната книжовна култура.

Освен като писателка, Здравка Евтимова е и преводач, превеждайки над 25 романа от английски, американски и канадски автори на български език. Тя също така е превела произведения на български писатели на английски.

Събитието обещава интересна и вдъхновяваща вечер в компанията на една от изключителните фигури в българската литература.

Може да харесате още