Шумен отдава почит на Тодор Колев

1 мин.

С тържествена церемония пред паметника на Тодор Колев в Градската градина, днес бе открит първият Комедиен театрален фестивал, носещ името на легендарния актьор.

Кметът на Шумен проф. Христо Христов, екипът му, директорът на Драматично-кукления театър „Васил Друмев“ Илия Виделинов, председателят на Общинския съвет Ася Аспарухова, актьори и много граждани се събраха, за да отдадат почит на паметта на Тодор Колев.

С едноминутно мълчание публиката почете величието на актьора, когото всички шуменци ще помнят с незабравими роли от филми като „Господин за един ден“, „Топло“ и „Двойникът“.

Фестивалът бе открит с постановката „Да, г-н Премиер“, в която блестяха Кръстю Лафазанов и Мариан Бачев.

В рамките на фестивала, който ще продължи до 30 юни, публиката ще може да се наслади на богата програма от комедийни спектакли на театри от цялата страна, както и на студентски постановки.

„Този фестивал е не само почит към паметта на Тодор Колев, но и възможност да се докоснем до хумора и сатирата в театъра“, каза кметът проф. Христо Христов. „Вярвам, че той ще се превърне в емблематично събитие за нашия град и ще донесе много радост на публиката.“

Събитието се организира от Община Шумен и Драматично-кукления театър „Васил Друмев“. Билетите за всички представления са на символичната цена от 5 лева.

Програмата на фестивала може да видите на сайта на Община Шумен и на сайта на театъра.

Може да харесате още