Върбица: Ученици на гости в полицията във Велики Преслав

1 мин.

Шестокласници от СУ „Св. св. Паисий Хилендарски“ във Върбица посетиха полицейското управление във Велики Преслав, където се срещнаха с експерт-криминалист и полицаи.

Младите полицаи от Детско полицейско управление научиха от Евгени Гинев как се събират следи и веществени доказателства при произшествие. Основната цел на занятието беше да се покажат действията на експертите от МВР по време на първия етап от разследване на престъпление – оглед на местопроизшествие.

Експерт-криминалистът показа на учениците универсалния комплект за оглед на местопроизшествие, както и техниката на снемане на отпечатъци от предмет. Учениците снеха свои отпечатъци, използвайки специално мастило, след което ги разгледаха с микроскоп.

Те задаваха много въпроси, а експертът им разказа реални случаи от своята практика.

Инспектор Росен Иванов ги запозна с помощните средства на полицейските служители, които се ползват по време на охрана на обществения ред на масови мероприятия. В дежурната част на полицейското управление във Велики Преслав те научиха как се насочват екипите след получаване на сигнали на спешен телефон 112, и си припомниха в кои случаи могат и трябва да подават сигнали.

Може да харесате още