Ученическа борса в Шумен: Кметът насърчава седмокласници

1 мин.

Кметът на Шумен, проф. Христо Христов, заедно със заместник-кмета по „Социална политика и здравеопазване“ Светослава Хайнова и секретаря на общината Христо Павлов, посетиха днес ученическа борса, организирана от РУО Шумен и подкрепена от Община Шумен.

Събитието се проведе пред Драматичния театър „Васил Друмев“ и събра на едно място профилирани гимназии, професионални гимназии и средни училища от Шуменска област.

Ученици и учители от различните учебни заведения бяха на разположение на седмокласниците, за да им помогнат да направят информиран избор за своето бъдещо образование и професионална реализация.

В рамките на борсата бяха организирани и специални работилници, където бъдещите гимназисти можеха да пробват уменията си в различни области, като готварство, фризьорство, музика, изобразително изкуство, техника, информационни технологии и други.

„Важно е да откриете за какво имате дарба, какво занятие ви прави щастливи и в какво сте готови да инвестирате от времето си“, споделиха младите „консултанти“ на щандовете.

Може да харесате още