Фестивал на исторически филми в Шумен

1 мин.

37 български и 19 чуждестранни филма ще се борят за наградите на Международния фестивал на любителските исторически филми, който ще се проведе в Шумен от 28 до 30 юни.

В тазгодишното издание на фестивала участват кинолюбители от цялата страна, както и от Черна гора, Великобритания, Нидерландия, Северна Македония, Молдова, Словения, Украйна и Русия.

Общо 56 филма, отговарящи на регламента, са допуснати до участие. Те са с дължина до 20 минути и са създадени от непрофесионалисти. Темите, които засягат, са многообразни – от национално-освободителното движение и войните за независимост до места на паметта, фолклорни традиции, имена в българското и световното изкуство и др.

Близо 70 творци на различна възраст ще се борят за призовете на фестивала. Петима от тях ще се състезават за наградата за най-добър филм на млад автор (до 30 години).

За поредна година фестивалът провокира активното участие на ученически киноклубове от Шумен, Варна, Стара Загора и Каспичан.

Откриването на фестивала ще се състои на 28 юни, петък, от 18.00 часа, в градинката пред НЧ „Добри Войников-1856“.

Не пропускайте да станете част от това вълнуващо събитие!

Близо 70 са творците на различни възрасти, които ще се състезават в конкурсната програма. Петима от тях ще спорят за приза най-добър филм на млад автор (до 30 години). Популяризирането на фестивала в училищата провокира активното участие през тази година на ученически киноклубове от Шумен, Варна, Стара Загора и Каспичан.

Откриването на Международния фестивал на любителските исторически филми е на 28 юни, петък, от 18.00 часа, в градинката пред НЧ „Добри Войников-1856“.

Може да харесате още