Започва подготовката на националния мъжки отбор по хандбал

1 мин.

През следващата седмица, мъжкият национален отбор на България по хандбал ще се подготвя за предстоящите си предизвикателства в специален лагер в град Бяла. Съставът се събира в понеделник и вечерта ще проведе първата си тренировка в местната зала за хандбал. Информацията е потвърдена от Българска федерация хандбал.

В списъка на състезателите влизат общо 20 играча, включително седем национални звезди, които се състезават в чужбина. Капитанът на отбора и ключов играч на френския тим „Шартр“ Светлин Димитров е сред тях. Освен него, от Германия ще пристигнат Николай Петров, Владислав Йоргов, Иво Петков и Иван Петков, от Испания – Михаел Иванов, и от Гърция – Петко Петков.

Клуб „Шумен-61“ ще бъде представен от Димитър Грозев и Бранимир Балчев.

Лагерът включва и значителен брой младежки национални играчи, които този летен сезон ще вземат участие в EHF M20 Championship в Косово. За да координират усилията на двете формации, селекционерите Илиян Василев и Христо Данаилов също ще вземат участие в лагера.

Програмата включва двуразови тренировки в „Арена Бяла“ във вторник, сряда и четвъртък. В петък отборът ще замине за Румъния, където вечерта ще изиграе контролна среща с отбора на ЧСМ Александрия. В събота е предвидена още една проверка, след което лагерът ще приключи.

Може да харесате още